Yoga docent

Examen

Na veel studeren en oefenen was het afgelopen zaterdag zover: het examen voor Hatha Yoga docent.
Bloednerveus begon ik aan deze dag, waarvan de ochtend in het teken stond van het praktijkexamen voor mij en 5 andere kandidaten van de opleidingsgroep.
Ik had mijn vriendin Gisella en Toon als gewillige deelnemers meegenomen en ik was ook super blij om hen bij me in de les te hebben.
Ik mocht als eerste en daarna hebben we meegedaan met de andere examenlessen. Laat in de middag volgde nog een uur theorie en daarna het wachten op de uitslag.
Heel spannend, maar uiteindelijk kwam het verlossende zinnetje: Maranka je bent geslaagd!
Helaas niet alle kandidaten waren door. Dat is altijd erg jammer, maar in de herkansing komt het vast goed.

Trainingsweekend Vlieland

Omdat de yogadocent van Vlieland het eiland gaat verlaten, kan ik nu de yogales tijdens het komende trainingsweekend Vlieland van 3-4-5 maart zelf gaan verzorgen. Ik heb daar enorm veel zin in.
Ook wil ik een vorm vinden om naast de hardlooptrainingen yoga aan te kunnen bieden. En yoga opleidingen stoppen nooit, dus ga ik verder met me te verdiepen in de geweldige filosofie, leefwijze en bewegingsvormen. In januari 2017 staat er al een mooie yogaweek gepland op Mallorca die ik samen met Gisella ga doen.

Dankwoord

Mijn dank aan alle Running Skills leden en vriendinnen die de afgelopen tijd vrijwillig mijn proefpersonen zijn geweest en zich in alle houdingen hebben gevouwen. De feedback was fijn en leerzaam en ook leuk om van jullie te horen dat het jullie goed gedaan heeft en een mooie aanvulling is op het hardlopen.

Ook dank aan Peter Eemers voor het beschikbaar stellen van de oefenruimte van Fysiotherapie & Sport Brakkenstein in het clubhuis.

yoga-examen

Reacties zijn gesloten.