Yoga voor hardlopers

yoga2Yoga en hardlopen zijn twee heel verschillende beweegvormen, maar ze kunnen elkaar ook aanvullen. “Het bewustzijn van de fysieke eigenschappen, iets waar sporters zich voortdurend op focussen, wordt door yoga versterkt.”

Al sinds vele jaren beoefen ik yoga en ervaar ik dat dit een aanvulling is op het lopen. De strakke en verkorte spieren vragen om een verantwoorde streching. Om een goede core stability te onderhouden en souplesse te krijgen, zijn de houdingen (assana’s) een behoorlijke uitdaging. Gecombineerd met de juiste ademhaling en aandacht, is dit een compleet plaatje.

Opleiding

Tijdens de traingsweekenden op Vlieland heb ik daarom al jaren in het programma een yogales opgenomen, die gegeven wordt door Islandyoga-Vlieland. De reacties die ik daarop kreeg, bevestigden alleen maar mijn eigen ervaring. Daarom ben ik nu met een yoga docentenopleiding begonnen om ook een aanvulling te kunnen geven aan de hardlooptrainingen.

Oefenen

In onze accommodatie bevindt zich ook de Praktijk Fysiotherapie & Sport Brakkenstein. Zij hebben daar een oefenruimte die ik de komende tijd mag gebruiken om te oefenen. Na de hardlooptrainigen ga ik de komende tijd aan de slag met yoga.

Reacties zijn gesloten.