Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Halve Marathon van Barcelona

14 februari 2016 om 08:45 tot 11:30

Afgelopen februari hebben Toon en ik de halve marathon van Barcelona gelopen. Het idee hiervoor ontstond spontaan een aantal maanden daarvoor.” Zou het niet leuk zijn om een stredentrip te combineren met een hardloopdoel?”. Een marathon zagen wij op dat moment niet zo zitten maar een halve marathon was een prima plan. Barcelona is een mooie stad die nog op ons lijstje stond, en de halve marathon viel in een prima periode.

We konden ons goed voorbereiden omdat we in januari de halve marathon van Egmond en begin februari de Midwinter marathon van Apeldoorn als mooie trainingswedstrijden konden gebruiken. We hadden een leuk hostel geboekt in het gebied van het start/finish gebied, vlak aan het strand. Dus vroeg in de ochtenden een loopje langs de zee en verder de dag op verkenningstocht per metro en fiets.

Op de wedstrijd dag was het heerlijk weer, niet te warm en zeker niet te koud. Het parcours is snel, maar heeft wel een keerpunt waar je je focus op moet richten en is verder vlak, behalve dat kleine “bultje”bij 18 kilometer. We hebben allebei een prima tijd neergezet en genoten van de sfeer.

De enthousiaste verhalen waarmee we thuiskwamen, werkten aanstekelijk. Vrij snel kwam het idee om met een groepje lopers en supporters volgend jaar weer naar Barcelona af te reizen. Het resultaat is dat we 12 februari met 7 halve marathon lopers en 3 supporters op weg gaan naar Barcelona.

De komende tijd hebben we nog een paar wedstrijdjes voor de boeg en gaan we ons daarna richten op de halve marathon. Voor sommigen wordt dat hun eerste halve marathon en is het dus des te spannender. Een PR hebben zij in ieder geval al te pakken.

Mitja Marató de Barcelona

Datum laatst bijgewerkt: 26 januari 2016

Gegevens

Datum:
14 februari 2016
Tijd:
08:45 tot 11:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
http://edreamsmitjabarcelona.com

Locatie

Barcelona
Pg. de Pujades
Barcelona,Spanje
+ Google Maps