Beginnerscursus

Beginnerscursus hardlopen

De beginnerscursus hardlopen duurt 13 weken. Al na 7 weken kun je 20 minuten achter elkaar lopen. Na 13 weken lukt het je om 5 kilometer te lopen, helemaal in je eigen tempo.

Hoe ziet de training eruit?

Een gemiddelde training begint met inlopen, stukje wandelen, stukje dribbelen of huppelen. Daarna volgt een uitgebreide warming up met oefeningen voor het hele lichaam. Dan is de techniek aan de beurt. Beetje bij beetje wordt de loophouding onder de loep genomen en geoefend. Dan het echte lopen. Uiteraard op het schema van beginners. Na afloop van het lopen is het tijd om te rekken en strekken. En dan is er koffie. En gelegenheid om elkaar lekker bij te kletsen.

Hoe vaak train ik dan?

Je traint één keer per week bij Running Skills en je krijgt voor één keer per week een huiswerktraining. Na 13 weken start een vervolgcursus van 6 weken voor beginners. Als je deze achter de rug hebt, kun je instromen in de groep van gevorderden.

De volgende..

Er zijn geen aankomende evenementen.

De kosten bedragen € 92,-  voor deelname aan deze cursus.

Veelgestelde vragen

Wanneer is de eerstvolgende cursus?
Kijk hier voor het laatste nieuws
Op welke avond wordt de cursus gegeven?
Het bijgewerkte overzicht van de trainingen en cursussen is hier te vinden.
Kan iedereen aan de cursus deelnemen?
In principe kan iedereen zonder specifieke sportervaring deelnemen aan de training. Wel adviseren wij vooraf een sportkeuring of een advies van je huisarts.
Hoe vaak moet ik per week trainen?
De training is één keer per week bij Running Skills en één keer per week loop je zelf een training volgens het schema wat je mee krijgt.
Wat heb ik aan schoenen en kleding nodig?
Het is belangrijk om op goed geadviseerde schoenen te lopen.Voor de eerste paar lessen kun je nog volstaan met sportschoenen die je misschien nog hebt. Goede schoenen voorkomen blessures en daarom is het erg belangrijk om daar goed in geadviseerd te worden. Voor de wintermaanden is een lange tight of trainingsbroek nodig en een shirt met lange mouw. Liever geen katoen omdat katoen nat wordt en blijft en je dan erg afkoelt. Bij wind en/of regen is een dun windjack prettig. Voor de dames is een goede sport bh die voldoende steun geeft sterk aan te bevelen.
Is een veiligheidsvestje of lichtjes verplicht?
Ja, tijdens de donkere avonden is het erg belangrijk om goed gezien te worden door het overige verkeer en zijn een hesje en/of lichtjes verplicht.
Krijg ik geld terug als ik de cursus niet afmaak?
Het is helaas niet mogelijk om geld terug te krijgen, wel is het mogelijk om bij een volgende cursus de gemiste lessen te volgen.
Is er nog een speciale informatieavond?
Voorafgaand aan de eerste training word je geïnformeerd over techniek, ademhaling, plezier in lopen, de uitleg van het schema, blessurepreventie en veiligheid. Je krijgt bij deelname aan de cursus een kortingsbon van Run2day ter waarde van € 20,00

Aanmelden

Klik hier voor contactgegevens om meer informatie in te winnen of meld je direct aan:

Bekijk de Evenementenkalender

Datum laatst bijgewerkt: 11 januari 2020

Reacties zijn gesloten.