Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marikenloop 2016

22 mei 2016 om 10:00 tot 17:00

De grootste en gezelligste ladies run van Nederland

In 2003 ontstond het idee voor een hardloopwedstrijd uitsluitend voor vrouwen. De Marikenloop was geboren en met een kleine 1500 deelneemsters was het meteen een succes. Nu, dertien jaar later, neemt jaarlijks een tienvoud van het oorspronkelijke deelnemersaantal deel aan de Marikenloop. Op zondag 22 mei staat de 14e editie op het programma. Vaste ingrediënten zijn de 5 en de 10 kilometer, muziek en een gezellige sportmarkt. Daarnaast zijn er vanaf dit jaar workshops waarvoor de deelneemsters zich kunnen inschrijven.

Inschrijving geopend

Je kunt je nu al inschrijven via deze website.

5 of 10 km

Er zijn twee afstanden:  5km voor de beginnende loopsters en de snelle liefhebsters van een wat kortere afstand en 10 km voor de vrouwen die graag langer lopen. Beide afstanden starten op het terrein van het Universitair Sportcentrum en lopen vandaar uit door de wijk Brakkenstein en het bos Heumensoord.

Entertainment, food en muziek

Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Het sportieve element staat ten allen tijde voorop, maar wat is er leuker dan een sportief dagje uit? De MarikenloopExpo met veel standjes op het gebied van sport(kleding), life style, voeding en andere interessante zaken alleen al biedt voldoende vertier. Dit jaar kun je voor je race ook deelnemen aan een van de (nieuwe) workshops: “Yoga voor hardloopsters” of “Food ’n Running”. Bij je inschrijving kun je je hiervoor aanmelden. Deelname kost € 3,-.

Muziek

Natuurlijk is er veel live muziek, niet alleen op de MarikenloopExpo, maar ook langs het parcours zorgen diverse bandjes en optredens voor leuke afwisseling.

Shirt

Bij je inschrijving kun je het supermooie Marikenshirt 2016 bestellen. Het is gemaakt van functioneel materiaal en dus bij uitstek geschikt voor hardlopers en andere sporten.

Running Skills ladies

Wij verzamelen bij Café de Muts vanaf 11:45 uur voor de 5 kilometer lopers. Het inlopen doen we gezamenljk voordat ieder haar eigen startvak opzoekt. De start van de 5 kilometer is om 13:00 uur. We rekenen op vele enthousiaste supporters die ons door het parcours heen trekken.

Na afloop van de 5 kilometer zullen we ook weer bij Café de Muts komen om de 10 kilometer lopers aan te moedigen. Daarna kunnen we, onder het genot van een drankje, de wedstrijd nog eens rustig “evalueren”. Ook hierbij zijn de supporters ook weer van harte welkom.

Gegevens

Datum:
22 mei 2016
Tijd:
10:00 tot 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
http://www.marikenloop.nl/

Locatie

Café de Muts
Heyendaalseweg 280
Nijmegen,GD6525 SLNederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie